No cure no pay

Door strijdersadmin,

  Geplaatst onder: Algemeen, Schadevergoeding, Vraag en antwoord
  Reacties: Reacties uitgeschakeld voor No cure no pay

no cure no pay

No cure no pay: slimme deal?

Laatst kreeg ik de vraag waarom DeStrijders niet werkt op basis van no cure no pay. Omdat no cure no pay bij letselschade mooi lijkt, maar het vaak niet mooi is. Tijd voor opheldering.

| No cure no pay

Laatst kreeg ik de vraag waarom DeStrijders niet werkt op basis van no cure no pay. Voor de diensten van DeStrijders hoef je bij letselschade in principe niets te betalen, dus was ik een beetje verbaasd. Maar, ik vond de vraag wel begrijpelijk: bij een bepaald resultaat (cure) betaal je een op voorhand vastgesteld percentage van de uiteindelijke schadevergoeding (pay). Wordt het resultaat niet behaald (no cure), dan hoef je ook niets te betalen (no pay). No cure no pay bij letselschade lijkt mooi: dat is het vaak niet: het wordt nogal eens “misbruikt”. Bij misbruik wordt een nota naar de verzekeraar gestuurd én wordt een deel van de schadevergoeding ingehouden (want cure – dus pay). Als er aan het eind van de rit niets wordt verrekend, dan wordt dubbel geld ontvangen voor de juridische werkzaamheden. Niet eerlijk. Maar, er zijn veel letselschadekantoren die zo werken.

Advocaten mogen (als experiment) ook op basis van no cure no pay werken. Klinkt wederom goed: een uurtarief van € 300,- lijkt eerder regel dan uitzondering en niet iedereen kan dat betalen. Maar, wij vinden het nadeel dat de advocaat zelf een belang bij de zaak krijgt. Dat uit zich door bijvoorbeeld te lang te procederen of dat een lastige zaak op voorhand niet wordt aangenomen. No cure no pay is bovendien ook gewoon níet slim als de uitkomst van je zaak al vrij zeker is: de kosten zijn meestal hoger dan wanneer je een uurtarief betaalt. Hoe DeStrijders het doet?


| DeStrijders: gratis hulp bij letselschade

DeStrijders behandelt geen zaken op basis van no cure no pay. Wij vinden dat jij geen nodeloze kosten hoeft te maken: jij betaald in de meeste gevallen helemaal niets voor onze dienstverlening. De hele schadevergoeding is voor jou! Zoals het hoort vinden wij. Onze kosten zijn een direct gevolg van de situatie waarin jij letselschade hebt opgelopen: jouw schade moet worden vergoed door de aansprakelijke tegenpartij.

Het addertje? Er moet een aansprakelijke partij zijn. Anders kunnen wij jouw schade niet verhalen. Die aansprakelijke partij is ook aansprakelijk voor de kosten die jij maakt om jouw schade te verhalen: onze diensten! Jij hebt trouwens ook het recht op om te weten hoe hoog onze kosten zijn geweest → jij ontvangt een specificatie van onze declaratie. Wat nu als om één of andere reden onze diensten niet helemaal worden vergoed? Dat laten wij jou altijd weten. Dan kun jij terugvallen op de afspraken die wij samen hebben gemaakt. Wel zo eerlijk. Voor ons allebei. Toch?no cure no pay letselschade