paardrijd-ongeval

Paardrijd-ongeval & letselschade

Paardrijden is sinds jaar en dag mijn favoriete hobby! Het houden van paarden en het paardrijden zelf is niet zonder risico’s is. Een paard is een dier waarvan het gedrag soms onberekenbaar is. Het paard maakt een onverwachte beweging, het trapt of de ruiter valt van het paard. Je snapt:

… Verder lezen

Wintersport en letsel

Wintersport & letsel

Wintersport in het buitenland

Sneeuw, snelheid en een val waarbij je gewond raakt: letselschade tijdens je wintersport. Kun je de letselschade die is ontstaan bij het ongeluk tijdens het skiën verhalen? Ook als dat ongeluk is gebeurd in het buitenland?

… Verder lezen

schadevergoeding sport

Letsel bij sport en spel

Sport: risky business!

Weet je nog “het gevecht” van 2016: Badr Hari vs. Rico Verhoeven? Badr moest opgeven omdat hij geblesseerd was aan zijn elleboog. Was Rico aansprakelijk voor die blessure?

… Verder lezen

studievertraging door ongeluk

Studievertraging door ongeluk

Studievertraging door aanrijding?

Mijn post op Instagram over schadevergoeding bij studievertraging door een ongeluk leverde veel vragen op: waar heb je precies recht op? Help is on the way.

… Verder lezen

no cure no pay

No cure no pay

No cure no pay: slimme deal?

Laatst kreeg ik de vraag waarom DeStrijders niet werkt op basis van no cure no pay. Omdat no cure no pay bij letselschade mooi lijkt, maar het vaak niet mooi is. Tijd voor opheldering.

… Verder lezen

letselschade dier

Letsel door een dier

Blaffende honden bijten niet?

“Dat doet hij anders nooit” ik hoorde het mijzelf zeggen: ik wandelde met de hond en ineens ging hij achter een fietser aan. Niet mooi, want bij schade ben ik aansprakelijk. Waarom?

… Verder lezen

schadebeperkingsplicht

Schadebeperkingsplicht

Schadebeperkingsplicht – say what?

“U had de plicht om uw schade te beperken” – lees ik vaak in brieven van verzekeraars. Aan mij wordt dan gevraagd waarom die kosten niet gemaakt mochten worden. Ik zal het uitleggen.

… Verder lezen