Juridische hulp na een medische fout

Wie helpt jou aan een schadevergoeding?

De Strijders Letselschade behartigt jouw belangen helaas niet na een medische fout van specialist, behandelend arts of tijdens een verblijf in het ziekenhuis. De Strijders Letselschade heeft niet de middelen om dergelijke zaken in behandeling te nemen. Wij van De Strijders Letselschade kunnen je wel doorverwijzen naar een LSA advocaat waar wij mee samenwerken én we vertellen je graag wat je moet doen als je met zoiets te maken hebt!

Letselschade na een medische fout

Het heeft vaak grote gevolgen als een arts of een andere medisch specialist een fout maakt. Jij kunt blijvende schade oplopen door een medische fout. Het ziekenhuis of jouw behandelaar moet jouw schade vergoeden. Een letselschadevergoeding claimen na een medische fout is een gecompliceerde zaak. Het is niet automatisch zo dat een arts een fout gemaakt heeft als er complicaties ontstaan na een behandeling. 

Klacht indienen

Van het ziekenhuis en de arts mag jij verwachten dat zij zich open opstellen, met jou in gesprek gaan over een mogelijke fout bij de medische behandeling en dat zij een eerlijke verantwoording nemen voor hun fouten. Als dat niet het geval is, dan kun je op twee manieren een klacht indienen: bij de klachtencommissie van het ziekenhuis en bij het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Ook kun je terecht bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Niet om een klacht in te dienen, maar wel om tekortkomingen in de zorg melden. Meer informatie over deze opties vindt je op de site van de Letselschade RaadAls de medische fout gemaakt is in een academisch ziekenhuis kun je ook de Nationale Ombudsman vragen om jouw klacht in behandeling te nemen. Voor vragen en advies over het indienen van klachten kun je vervolgens terecht bij de organisatie NPCF.

Doen van aangifte

Als jij slachtoffer bent van een medische fout kan er reden zijn om aangifte te doen bij de politie. Bijvoorbeeld als de verantwoordelijke niet bevoegd was om te handelen, niet over voldoende deskundigheid beschikte en/of als de gevolgen heel ernstig zijn. Advies over de vraag of je er goed aan doet om aangifte te doen verkrijg je bij de organisatie NPCF. Ben je op zoek naar informatie over en hulp bij het afhandelen van schade? Klik dan op ‘financiële hulp na een medische fout’.

medische misser